Eerste Survivalrun Braamt

Geplaatst: 4 april 2011 in BUITEN; Buitensport Zevenaar
Tags:, ,

Afgelopen zondag 3 april was de eerste survivalrun in Braamt. Een mooi parcours, met eenvoudige hindernissen, gemene klimmetjes en een schitterende ongeving.

De leden van Survivalvereniging  Jan in ´t Touw uit Zelhem hebben onder leiding van Peter, Gert-Jan, Jan, Alwin en Frank een schitterende run neergezet in Braamt. Vanaf 10 uur vertrokken de eerste lopers om het 7 km lange parcours te trotseren. De run was vooral bedoeld voor de jeugd en ter kennismaking met de survivalsport, maar er waren ook veel RUC lopers op het parcours te vinden. De run was absoluut een goede training en menigeen liep de ronde dan ook twee keer.

De hindernissen waren gebouwd met het oog op de jeugd: leuk en haalbaar. Het pittigste aan de run waren wel de klimmetjes in Monferland, een aantal malen moest men daar de bult op rennen en dat brand wel in de kuiten. Zou een mooi parcours zijn voor een RUC en TSC run, dan heb je na een beklimming al moeite met een simpele swing-over.

Zondag eerst samen met Joost het parcours op geweest en het rondje rustig aan gelopen. Leuke hindernissen om even te trainen. Bij binnenkomst staat de eerste jeugd van BUITEN al te wachten. Om 12:50 uur is het dan zo ver, onder begeleiding van Joost en mij gaan zeven kinderen en even zoveel ouders het parcours op. De hindernissen gaan goed en het looptempo zit er goed in, maar dan komt Monferland….. Het lopen wordt hier erg zwaar voor de jeugd, maar iedereen komt hier goed doorheen en het laatste stuk weer terug naar de finish is goed te doen.

Iedereen gefinish met bandje! En aan de gezichten te zien was iedereen de pijn van de steile bulten al weer vergeten en kijkt men al weer uit naar de volgende wedstrijd.

Jan in ’t Touw bedankt voor deze mooie training en voor de pittige wedstrijd voor de jeugd.

Tot volgend jaar.

Uitslagen en foto’s zijn binnenkort op de site van Jan in ’t Touw te vinden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s