Survivalrun Sonsbeekpark op 17 april

Geplaatst: 12 april 2011 in BUITEN; Buitensport Zevenaar
Tags:,

17 april Sonsbeek Survivalrun : survivalrunners bundelen krachten

In het kader van de aftrap van de Nationale Sportweek 2011 vindt zondag 17 april in het Arnhemse Sonsbeek Park voor de derde keer de Sonsbeek Survivalrun plaats.

Survivalrun is een uitdagende combinatie tussen hardlopen, paal-, net- en touwhindernissen en natuurlijke hindernissen zoals slootdoorwadingen, zandbulten, akkers en bosdoorsteken. De sport is ontstaan in de Achterhoek eind jaren tachtig en is sterk groeiende.

Organisatoren van de run zijn Floris van Amerongen en Jochem Bruggink. Floris is oprichter van de trainingsgroep voor survivalrun in Arnhem en buitensportbedrijf ‘Van Amerongen training en buitensport’ (Arnhem, Rijkerswoerdse Plassen) en al 21 jaar actief als survivalrunner. Jochem is oprichter van buitensportbedrijf ‘BUITEN’ (Zevenaar) en de trainingsgroep voor survivalrun in Zevenaar, ervaren survivalrunatleet en meervoudig Nederlands Kampioen op diverse afstanden. Door gedrevenheid en bovenal groot enthousiasme voor de survivalsport besloten de heren samen de schouders te zetten onder de organisatie van een 3 km lange survivalrun.

Hulp krijgen ze onder meer van 30 studenten van de opleiding

Vrede & Vakmanschap van het ROC Rijn IJssel en uiteraard van de leden van de survivalrun trainingsgroepen van Floris en Jochem. Het parcours van 17 april start bij de Witte Villa, gaat via de grote vijver langs de Cederallee, langs de Ronde Weide en de heuvel van de Belvedere terug naar de Witte Villa (onder voorbehoud). De route is uitgezet met rood wit lint en bestaat uit makkelijk te nemen hindernissen voor kinderen en volwassenen.

Om de run ook aantrekkelijk te maken als trainingsrondje voor ervaren runners wordt een beperkt aantal ‘normale’ hindernissen gebouwd naast de toegankelijke hindernissen. Om 14:00 uur start dan ook de groep TOPPERS, dit zijn ervaren survivalrunners. Het bezoekende publiek kan zo zien hoe deze toppers ‘omgaan’ met een kort survivalrunparcours. Spektakel gegarandeerd.

Deelname is gratis en kan alleen door inschrijving op de dag zelf bij de Witte Villa. Vanaf 12:00 uur is de inschrijving geopend en kan er doorlopend gestart worden. Kinderen worden in groepjes begeleid. Minimum leeftijd 8 jaar. Deelname is geheel voor eigen risico.

Meer informatie zie websites: http://www.training-buitensport.nl of http://www.buiten-buiten.nl

Telefonisch : 06-42221501 (Floris) of 06-21927705 (Jochem)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s