HAN-studenten zijn hoofdrolspeler in eigen film: “De reis van de held”

Geplaatst: 23 mei 2011 in BUITEN; Buitensport Zevenaar
Tags:, , , , ,

Vorige week waren er 20 studenten van de opleiding Sport, Gezondheid en Management te gast bij BUITEN. Ze volgen de module Coaching en zijn bezig met hun laatste periode van de opleiding.

Twee docenten van de HAN proberen nieuwe dingen uit en willen hun studenten echt aan het denken zetten. De doelstelling van deze workshop was om studenten te laten nadenken over hun toekomst, waar staan ze over twee jaar en wat zijn hun persoonlijke belemmering waarom ze dit beeld nu nog niet nastreven. De workshop was onder leiding van Irma de Bruijn en Marcel Pennings.

Aan de hand van filmfragementen werden de student bewust van verschillende stappen die er kunnen zijn bij het bereiken van een doelstelling. Op de poster staan de verschillende stappen en voor mij als nuchtere Achterhoeker lijkt dit in eerste instantie een ver van mijn bed show, maar de workshop zat goed in elkaar en de studenten zijn echt aan het denken gezet: Waar wil je over twee jaar staan?

De gedachten die binnen in  gang gezet zijn werden verder doorgevoerd in een sportief programma buiten. Voorbereiding, samenwerken en zelfstandig je doel halen en je angst overwinnen waren de sleutelwoorden van de activiteiten. Deze dag wordt verder gebruikt voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten en aan het einde van de module presenteren zij zichzelf door middel van een visitekaartje.

Deze workshop kan ook vertaald worden naar een bedrijf, het gaat hierbij dan om de ontwikkeling binnen het bedrijf, wat wil een medewerker bereiken en hoe ziet men het bedrijf over een aantal jaren. De combinatie met de buitensport was geslaagd, op deze manier kunnen de waarnemingen omgezet worden in acties.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s