Survivalkamp Ropes & Running

Geplaatst: 23 mei 2011 in BUITEN; Buitensport Zevenaar
Tags:, , , ,

Deze diashow vereist JavaScript.

Afgelopen weekend waren de jeugdleden van de Dinxperlose survivalvereniging Ropes & Running te gast bij BUITEN; Buitensport Zevenaar. Op zaterdag ondergingen zij een Adventure Race waarbij ze zelf de weg naar Zevenaar moesten vinden en de zondag stond in het teken van survival. De jeugdleden van BUITEN kwamen meetrainen om kennis te maken met andere kinderen binnen de survivalsport.

Het kamp begon al op het terrein van R&R in Dinxperlo, de kinderen konden niet zomaar de auto instappen, maar moesten eerst opzoek naar aanwijzingen om de plaatsnaam te ontdekken. Binnen een uur wist iedereen dat het volgende punt Loil was. Vanuit Loil gingen ze met een kaart opzoek naar check-points.Op de laatste post moesten ze blaaspijpschieten en bij voldoende geschoten punten kregen ze hun laatste punt ingetekend op de kaart.  Uiteindelijk kwamen ze uit bij de Nevelhorst waar ze een aantal uren doorbrachten op het water met spelletjes en samenwerkingsopdrachten. Ook het laatste stuk van de route moesten de kinderen zelf ontdekken om uiteindelijk uit te komen op het terrein van BUITEN.

Rond 17 uur waren ze bij BUITEN en een aantal kinderen waren al flink uitgeput. Na een heerlijke barbecue was het zaak om een eigen onderkomen te maken voor de nacht. Ze kregen daarvoor een hindernis aangewezen waaronder ze moesten slapen en een aantal zeilen en touwen om het geheel dicht te maken. Mooie creaties werden er gemaakt, en de jongens hadden zelfs een verdieping in hun onderkomen.

Bij het vallen van de avond werden er nog een aantal leuke activiteiten ondernomen om het laatste beetje energie uit de jeugd te halen (en ook bij de meeste begeleiders). ’s nachts was het best rustig en uurtje of 4 hebben we allemaal wel kunnenslapen.

Na een kort nachtje in een zelf gebouwd niet geheel waterdicht bivak was op zondag tijd voor een survivalprogramma. In de ochtend sloten de jeugdleden van BUITEN aan om gezellig mee te trainen. Er werd boog geschoten, survivaltechniek training gedaan en samen gewerkt in de apenkooi. Na de lunch waren er wateractiviteiten met de kano en vlotten. Een vlot bouwen bleek nog niet zo makkelijk te zijn. de opdrachten in de kano gingen goed en na twee dagen oefenen met peddelen verloopt de samenwerking steeds beter.

Het hele weekend was geslaagd en de gecombineerde training van Liemers en de Achterhoek is zeker voor herhaling vatbaar. Nog meer foto’s zijn hier te vinden: Foto’s R&R kamp bij BUITEN.

Kinderen vanaf 8 jaar die kennis willen maken met de survivalsport zijn elke dinsdagmiddag van 17:15 tot 18:15 welkom op het terrein van BUITEN aan de Hunneveldweg 6B, op het terrein van Bent Sports. Voor meer informatie kijk op www.buiten-buiten.nl of mij even bellen 06-21927705.

Janne, Joop, Yvonne, Robin, Sicco, Rob en Bianca bedankt!

Groet Jochem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s