Portfolio

Door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan binnen de survivalsport en behoorlijk all-round geworden. Hieronder staan de verschillende onderdelen kort weergegeven:

Trainen

Op mijn eigen locatie BUITEN in Zevenaar geef ik training aan drie soorten groepen. Er is een jeugdgroep van 8 t/m 13 jaar waar alle niveaus terug te vinden zijn. Er is een beginnersgroep van senioren die alles van nul af aan moeten leren. En daarnaast is er een grote groep BOOTCAMPERS, die fanatiek het hele lichaam aan het werk zetten en survivallen zonder touwhindernissen. Meer info >>>

Sinds maart 2009 geef ik training aan de RUC en TSC lopers van Ropes & Running, in deze groep bevinden zich de toppers van Nederland. De eisen die ik aan de groep stel en de verwachtingen van de atleten van de trainingen, maakt het dat we elkaar naar een steeds hoger niveau tillen. En dit is te zien binnen de wedstrijden!

Daarnaast geef ik diverse clinics aan groepen en bedrijven. Ook aan organisaties als de KNAU tijdens de trainersdag, waarbij hardlooptrainers kennis maken met de survivalsport. En aan deelnemers van de Ultimate Fitness Challenge die zich voorbereiden op een zware wedstrijd op Aruba.

Bouwen

Bij de politie Amsterdam Amstelland bevindt zich een groot trainingscomplex met daarbij 18 verschillende sporten die daar beoefend kunnen worden. Eén van de sporten is survivalrun en in 2011 hebben wij de trainingslocatie onder handen genomen en de hindernissen aangepast en nieuwe hindernissen bijgebouwd. De hindernissen liggen rondom het complex in een bossingel en totaal is de ronde ruim 1 km lang. Niet alleen de politieopleidingen van IBT maken hier gebruik van, maar er is ook een survivaltrainingsgroep die bestaat uit 250 leden, allen werkzaam bij de politite Amsterdam. Alle sporten in verenigingsverband vallen onder APGS. Foto’s>>>

Bij de Hogeschool van Groningen is in 2010 een compleet survivalcomplex geopend. Op deze locatie maken de studenten kennis met de survivalsport maar krijgen ze ook intensieve trainingen en worden ze aan het werk gezet om groepen te begeleiden. Deze locatie bereid de studenten dus voor op het werkveld. Bouw en ontwerp van de baan is in samenwerking gegaan met de hogeschool en de stichting Explore die de baan beheert.

Survivalvereniging Hang-On uit Veenendaal heeft sinds 2011 een nieuwe locatie in Doorn bij vakantiepark RCN Het Grote Bos. Om de nieuwe locatie in te richten zodat de survivalvereniging en de vakantiegasten er onder begeleiding gebruik van kunnen maken zijn we met een team vanuit de achterhoek er naartoe gegaan om materialen te leveren en ze te helpen met bouwen.

 

In de Eifel hebben we voor Landal Greenparks een hoogteparcours gemaakt voor hun vakantiegasten. Vakantiegasten en groepen kunnen onder begeleiding en gezekerd een hooteparcours afleggen met verschillende obstakels op verschillende hoogtes.

 

Zevenaar en Eefde zijn de eigen locaties. De hindernissen die hier gebouwd zijn staan allemaal op zichzelf en er wordt geen gebruik meer gemaakt van bouwen. De constructie is zo neergezet dat het duurzaam is en dat er geen bewegende delen meer zijn die zorgen voor slijtage of veel onderhoud. Beide locaties zijn een uitstekende locatie voor survivaltrainingen maar ook voor groepen die nog nooit in een touw hebben gehangen.

Naast het inrichten van vaste locaties is het ook mogelijk om een survivalbaan voor een dag neer te zetten. Al op divers locaties zijn survivalbanen neergezet die aansluiten bij de doelgroep. De twee mooiste en grootste waren die in Ermelo en Zeist. In Zeist kwam de hindernis in een zwembad te staan die nog compleet gevuld was met water. En in Ermelo moest de 35 meter lange hindernis zo ingericht worden dat de managers van Specsavers er in driedeligpak, mantelpakjes en op hakschoentjes er overheen konden.

Organisatie

Door de jaren heen betrokken geweest bij de organisatie van veel survivalruns. Van 2001 t-m 2011 bestuurslid bij Stichting Survival Dinxperlo waarmee we jaarlijks de  Dinxperloop en Q-man tour organiseerde.

Sinds 2006 betrokken bij de bouwwerkzaamheden van de survivalrun van Gendringen.

Sinds de start van de Cercops in Amsterdam in 2009 betrokken bij het realiseren van het parcours en vanaf de 5de run in 2012 ook betrokken bij de algehele organisatie.

Sinds 2001 lid van de Parcours Commissie van Survival Bond Nederland en vanaf 2012 betrokken om deze commissie anders in te richten en de taken en verantwoordelijkheden beter te verdelen.

Sinds 2011 bestuurslid bij de Survival Bond Nederland waarbij ik mij vooral bezig hou met het opzetten van beleid, nieuwe ontwikkelingen, PC en wedstrijden.

Eigen Locaties

Ik heb twee eigen buitensportlocatie waar ik uiteenlopende groepen ontvang. De ene groep komt voor een fanatieke training of teambuilding terwijl een andere groep komt voor een ontspannen dagje uit. De rode draad binnen de activiteiten is de survivalsport.

De locaties bevinden zich in Zevenaar, op het terrein van Sportcompex Bent Sports waarmee ik samenwerk en in Eefde op het terrein van KArting Eefde waarmee ik nauw samenwerk.

Bijzondere projecten

Tijdens het werk kom je leuke en bijzondere mensen, vragen en projecten tegen. Ik roep altijd dat survival voor iedereen is en dat iedereen het kan. Door Stichting Smiles werd ik behoorlijk op de proef gesteld met hun vraag of ik voor hen een survivalmiddag wilde organiseren voor kinderen met een lichamelijk en/of een verstandelijke beperking

De doelgroep mag uniek worden genoemd want tussen de kinderen zaten blinde kinderen, dove en slechthorende kinderen, kinderen in een rolstoel of met krukken of een looprek, kinderen met een autisme, kinderen met extreme angsten en kinderen met het down syndroom. En al deze kinderen hebben meegedaan aan survival! Deze kinderen hebben geklommen in netten, getijgerd onder een camouflagenet, gelopen over een indianenbrug, evenwicht bewaart op de evenwichtsbalken, koppeltje duikelen over balken, wedstrijdjes gehouden en zich allemaal ontzettend overwonnen en ontzettend veel plezier gehad!

Survival is dus echt voor iedereen! En deze kinderen hebben dat absoluut bewezen. Diep respect voor deze kinderen die zichzelf hebben overwonnen! Filmpje>>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s